Att flytta med barn

Om du har barn och ska flytta till ett nytt hem kommer flytten förmodligen bli lite svårare än vad den hade vara utan barn. Beroende på hur gamla barnen är kan de ha svårt för förändringar och inte vilja lämna sitt kära hem. De kanske inte heller kan hjälpa till så mycket, utan är mest i vägen. Eller så kan flytten gå som en dans trots att barnen är med. Oavsett så får du här några tips på vad som kan vara bra att tänka på när du flyttar med barn.

Håll rutinerna

När man är mitt i ett flyttkaos är det lätt att glömma bort rutinerna. Du själv kanske inte påverkas så mycket av förändrade rutiner, men barn gör ofta det. Så försök att hålla era vanliga rutiner när det kommer till mat, sömn, aktiviteter, skärmtid och så vidare även när ni är mellan två hem.

Låt barnen vara med

Barn tycker om att vara med i det som händer och vill oftast hjälpa till. Det är såklart svårt om ditt barn är så pass litet att du måste bara runt det. Men om dina barn är lite äldre kan du låta dem vara med och ta vissa beslut. De kan till exempel hjälpa till att packa ner sin egen eller ett syskons bärstol, sortera sina pennor eller plocka ihop gosedjuren.

Ha roligt

Försök göra flytten till en rolig grej som ni gör tillsammans. Det kan vara jobbigt att flytta – men det kan också vara väldigt roligt både för dig och dina barn. När ni skruvar ihop möbler eller målar om ett rum kan ni till exempel sätta på bra musik eller barnvänlig ljudbok så att det blir en rolig grej.