Lär känna dina grannar

När man flyttar in på ett nytt ställe så kan man ofta börja fundera på hur man egentligen ska lära känna nytt folk. Om man inte går i skola eller har ett jobb med många arbetskamrater så kan det vara väldigt svårt att skapa sig en ny bekantskapskrets. Känner man sig ensam så kommer det förmodligen inte bli så roligt att bo just där, så det kan vara en smart idé att försöka lära känna åtminstone någon så fort man flyttat in.

Man ska egentligen börja leta så nära som möjligt, så dina grannar är faktiskt perfekta som första försök. Bjud in dina grannar på fika! På så sätt får ni alla möjligheten att presentera er för varandra och vem vet, vissa av er kanske har jättemycket gemensamt. Detta kommer både göra så att du får några bekanta och förmodligen även så att sammanhållningen i grannskapet blir bättre. Ett extra plus är om du bakar själv innan dina gäster kommer. Visst fungerar det att gå på affären och köpa någonting färdigt, men det kommer ge mycket bättre intryck av dig som person om du bakar själv och du kommer ses som ordentlig.

Det kan även vara skönt att känna sina grannar, speciellt om man är lite yngre när man flyttar ut. Skulle någonting hända och man behöver hjälp så vet man vilka man har nära att vända sig till. Det finns faktiskt ingenting negativt med att vara trevlig mot sina grannar, utan det kommer förmodligen ge någonting bra tillbaka eftersom du ger intrycket av att vara trevlig och snäll.