Färdas på ett tryggare sätt

Att åka bil med barn kan vara knepigt och tidskrävande. Alla vill lyssna på olika typer av musik och färdas ni längre sträckor är det mer än troligt att dina barn också kommer att bli aningen röstlösa. Men det är faktiskt inte detta som du bör oroa dig över allra mest. Att dina barn färdas på ett säkert sätt bör stå högst upp på alla föräldrars listor.

Oavsett om ni åker till affären eller planerar in en bilsemestern är det viktigt att du följer rådande lagar vad gäller skyddsutrustning för barn, så att ni kan njuta av bilresan med mindre oro i kroppen. Men vad är det då som gäller och vad kan man göra för att hålla sina barn sysselsatta när ni åker längre sträckor? Detta ska vi kika på i denna artikel. För det spelar ingen roll hur mycket man trivs med att vara hemma. Det är också roligt att upptäcka världen tillsammans med familjen.

Vilka regler gäller?

Så vilka regler gäller då när man reser i bil med barn? Forskare och läkare rekommenderar att barn upp till 12 års ålder bör använda en skyddsanordning vid färd i bil såsom bilbarnstol. Men om ditt barn är över 135 centimeter behöver detta dock inte följas. Barn under 4 år bör färdas bakåtvänt i en bilbarnstol som du kan köpa på https://www.babyland.se/bakatvanda-bilbarnstolar. Detta säkerställer att de inte utsätts för extra risker i händelse av en krock under färden.

Roliga aktiviteter för barn

Att färdas med barn i bilen kan dock vara ganska så stressigt, framförallt om du har barn som är mer rastlösa. Men med några roliga lekar kommer bilturen att bli betydligt enklare. Du kan även hålla dina barn sysselsatta med en film eller ljudbok under färden.