Möblera om

Om ditt hem har sett likadant ut länge men du ändå tycker om alla färger och den inredning som du redan har behöver du inte byta ut allting bara för att få lite variation i hemmet. Du kan istället bara flytta lite på en eller flera möbler och vips så kan du ha ett helt nytt rum. Att möblera om då och då kan ge dig en helt ny syn över ett rum som du inte trodde var möjlig.

Testa att flytta sängen till motsatt sida av sovrummet eller byt rum med någon annan i huset. När du sätter dina möbler och grejer på en annan plats kan de få helt nytt liv, precis som rummet. Du sparar pengar genom att använda de möbler du redan har, samt sparar på miljön då du inte behöver köpa nytt.

Testa innan du gör om

Om du går i tankarna på att göra om och renovera kan du testa att möblerna om först. Kanske blir du nöjd med att flytta runt lite av din inredning och att det var just det som behövdes. Om du inte känner dig nöjd med ommöbleringen kan du alltid gå vidare och byta ut lite möbler.

Är inte heller detta tillräckligt är det kanske dags att renovera om. Men genom att göra dessa steg innan renoveringen blir du verkligen säker på vad det är du behöver göra om och hur du vill att ditt hem ska se ut. Så våga testa att byta plats på saker och ting innan du åker till en möbelbutik och köper helt nya möbler.