Fördelar med att skriva listor

Att flytta är för många ett väldigt stort steg, och det oavsett om det för första, tredje eller tionde gången. Det kan vara både stressigt och jobbigt men även roligt och spännande. Hur det än känns för dig så är det mycket som pågår, cirkulerar och ska få plats i huvudet när man flyttar. Därför kan det vara lätt att glömma bort saker som behövs göras i vardagen.

För att inte glömma bort vad du ska handla, viktiga tider du ska passa eller andra saker som du inte ska glömma kan du börja skriva listor. Du kan göra olika listor för olika områden. En lista för vad du ska köpa på affären, en lista för vad du ska göra idag och en lista för olika småmål du vill uppnå.

Skönt att bocka av

Det bästa med listor är inte att skriva listan, utan snarare så är det det bästa att kunna bocka av sakerna som står där på. Tänk dig hur skönt det är att kunna stryka eller bocka av saker på din lista och faktiskt få svart på vitt vad du har gjort och uppnått under dagen. En annan bra sak är att risken för att du glömmer bort viktiga saker minskar.

Köp munskydd – check. Byta lakan – check. Laga matlådor – check. Visst låter det skönt att kunna checka av saker som detta? Trots att du kanske har vissa dagar där du inte checkar av något från listorna alls kan listor ordna upp, förenkla och göra vardagen trevligare överlag. Sådana hjälpmedel är alltid bra att ha!